Home English
Srpski
Naslovna strana / Aktivnosti / "Vodozemci i gmizavci Beograda" - publikacija i radionice
O nama Aktivnosti Publikacije Foto galerija Kontakt Linkovi
Korisni linkovi
 


Promocija publikacije


U okviru projekta „Vodozemci i gmizavci Beograda - očuvanje biodiverziteta zaštitom ugroženih vrsta“ izrađena je publikacija „Vodozemci i gmizavci Beograda“. Cilj projekta je bio upoznavanje mladih, pre svega učenika osnovnih škola, sa lokalnom faunom vodozemaca i gmizavaca, faktorima koji ih ugrožavaju i značajem njihovog očuvanja.

Edukacija učenika u sedam beogradskih škola realizovana je kroz Power point prezentacije, ankete i neposredni razgovor sa učenicima. Publikacija „Vodozemci i gmizavci Beograda“ će biti dostavljena bibliotekama svih beogradskih osnovnih škola, a kako bi nastavnici mogli samostalno da nastave rad na edukaciji dece u cilju bolje zaštite ovih grupa organizama u budućnosti.Završna prezentacija o gmizavcima i vodozemcima Beograda održana je 25. 12. 2012. u Muzeju nauke i tehnike.

Projekat je podržala Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za zaštitu životne sredine kroz program za finansiranje projekata udruženja na terutoriji grada Beograda u oblasti zaštite životne sredine, pod nazivom „Za lepše lice grada Beograda“. 

 


Kompletnu digitalnu verziju Vodiča u pdf formatu možete preuzeti ovdeIzveštaj projekta možete preuzeti ovde