Home English
Srpski
Naslovna strana / Aktivnosti / Publikacija "Vodič kroz biološku i kulturnu raznovrsnost NP Đerdap"
O nama Aktivnosti Publikacije Foto galerija Kontakt Linkovi
Korisni linkovi
 


Promocija publikacije

U Beogradu je 6. jula 2012. godine održana promocija publikacije Ekološkog društva Endemit „Vodič kroz biološku i kulturnu raznovrsnost NP Đerdap“, izrađena u okviru istoimenog projekta, finansiranog od strane Ambasade Kraljevine Holandije kroz MATRA KNIP program.

Unutar Vodiča mogu se naći informacije o opštim karakteristikama Nacionalnog parka Đerdap (položaj, reljef, klima i zaštita), kulturno-istorijskom nasleđu, običajima i verovanjima lokalnog stanovništva, turističkim manifestacijama, socio-ekonomskim odnosima i perspektivama ekonomskog razvoja Đerdapa , kao i potencijalu za razvoj ekoturizma. Takođe, u Vodiču je na popularan način prikazano, bogato ilustrovano i opisano preko 100 vrsta biljaka, životinja i gljiva, koje se mogu naći na području Nacionalnog parka.

Vodič je namenjen lokalnom stanovništvu, turistima i posetiocima NP Đerdap, naučnoj i stručnoj javnosti, studentima i đacima. Svrha izrade ove publikacije je svakako podizanje stepena informisanosti o ovom izuzetno prirodno i kulturološki bogatom području, unapređenje nivoa svesti i znanja iz oblasti biodiverziteta, kao i zaštita životne sredine i očuvanje biodiverziteta Đerdapa.

Jedan od glavnih ciljeva izrade ovog Vodiča jeste da se tako sakupljene i sabrane informacije, dalje koriste u naučno-edukativne svrhe i da posluže kao dobra osnova za promociju prirodnih i kulturoloških vrednosti ovog kraja. Svakako, ova publikacija će pružiti lokalnom stanovništvu mogućnost za veću ekonomsku dobit i zaradu kroz promovisanje i potsticanje održivog turizma.


 


Kompletnu digitalnu verziju Vodiča u pdf formatu možete preuzeti ovdeIzveštaj projekta možete preuzeti ovde

   


Tekstovi o promociji na Internetu:
Botanička bašta Jevremovac
Dnevne novine Press
Agribusiness Communications