Home English
Srpski
Naslovna strana / Aktivnosti / 5. Međunarodni sajam zaštite životne sredine
O nama Aktivnosti Publikacije Foto galerija Kontakt Linkovi
Korisni linkovi
 



5. Medjunarodni sajm zaštite životne sredine je održan u periodu od 26. do 28. novembra 2008. u hali 1 Beogradskog sajma. Članovi Ekološkog društva "Endemit"su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti na polju zaštite i unapređenja životne sredine, trenutne projekte na kojima rade, kao i buduće planirane aktivnosti.

Na našem štandu su posetioci imali priliku da pogledaju publikacije u izdanju našeg društva, a najviše pažnje je privukao ZOO vodič. Zainteresovani posetioci koji su popunili anketu o razvoju održivog turizma na "Đerdapu", dobili su CD sa elektronskim verzijama naših publikacija.



Ovom prilikom su uspostavljeni kontakti sa drugim nevladinim organizacijama iz cele Srbije. Štand "Endemita" su posetili predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograd, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, opštinska odeljenja za životnu sredinu, itd, kao i nekoliko štampanih i elektronskih medija.

Za aktivnosti "Endemita" najviše su bili zainteresovani učenici srednjih škola sa smerova za zaštitu životne sredine kao i studenti sa različitih fakulteta. Svi su bili spremni za saradnju i volontiranje za naše društvo.

Raduje nas saznanje da je bilo zaista veliko interesovanje, za probleme iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, velikog broja ljudi, svih uzrasta i nivoa obrazovanja.